Echo op eigen wens

Naast de standaard echo’s vinden veel ouders het fijn om hun aanstaande kindje vaker te zien. Om jullie deze mogelijkheid te geven, bieden wij als praktijk deze extra echo’s aan.

Geslachtsecho

De echo kan vanaf de 15e week van de zwangerschap plaatsvinden. Dat is het moment dat we het geslacht kunnen bepalen van jullie kindje. Daarnaast verrichten we ook de metingen van het kindje en beoordelen we de hoeveelheid vruchtwater. Verder is dit een mooie termijn voor een pretecho, omdat de baby nog helemaal in beeld is te krijgen op de echo. De kosten hiervan zijn 45 euro.

Pretecho en 3D

Tussen de 26 en 34 weken kun je het kindje het mooiste in beeld te krijgen. Dit is met name een mooie echo voor het profiel van het gezichtje van de baby. Vinden jullie het leuk om ook 3 D naar de baby te kijken. Dan raden wij het aan om de echo tussen de 26 en 34 weken te laten maken. De echo wordt uitgevoerd door een van de verloskundigen van de praktijk. Bij de echo wordt het kindje altijd opgemeten. We beoordelen ook de hoeveelheid vruchtwater. Naast dat het leuk is om je kindje weer te zien, beoordelen we ook de groei en de conditie van het kindje. De verloskundige controle zal dan ook worden gedaan.

KOSTEN

De kosten voor een pretecho zitten niet in het basisvergoeding van de zorgverzekeraar, deze kosten komen voor eigen rekening. De kosten hiervan bedragen € 45,-  Deze kun je na de echo betalen contant of per pin.